Uutisarkisto

Kevään kuukausikokoukset

Glossan kuukausikokoukset jatkuvat tuttuun tapaan pääsääntöisesti kuukauden toisena tiistaina klo 18.15-20 Tieteidentalolla (Kirkkokatu 6, Helsinki).

Kevään teemana on "sukellus pinnan alle" eli meriarkeologian näkökulma keskiajan tutkimukseen. Poikkeuksena maaliskuun esitelmä, joka vie meidät Monte Cassinon luostariin. Toukokuussa herkutellaan keskiaikaisiin resepteihin perustuvalla aterialla.

Kaikki kiinostuneet ovat tervetulleita kuuntelemaan ja keskustelemaan!

15.1. tiistaina tutkija Stefan Wessman (Museovirasto, Meriarkeologian yksikkö):

"Keskiaikaiset hylyt Suomen vesissä: arkeologiaa pinnan alla"

 

12.2. tiistaina professori Mika Lavento (Helsingin yliopisto, arkeologia), tutkija Minna Leino (Museovirasto, Meriarkeologian yksikkö) ja tutkija Riikka Alvik (Suomen merimuseo):

"Meriarkeologin keskiaikaa Itämerellä: tutkimuksen, opetuksen ja antikvaarisen suojelun tulevaisuudennäkymiä"

 

18.3. tiistaina (HUOM! Päivämäärä on vaihtunut.) FM Teemu Immonen (Helsingin yliopisto, yleinen historia):

"Monte Cassinon luostarikoulu 1000-luvulla"

 

8.4. tiistaina FT Georg Haggrén ja FM Henrik Jansson (Helsingin yliopisto, arkeologia):

"Keskiaikaista asutusta ja elinkeinoja Suomenlahden pohjoisrannikolla: monitieteisiä haasteita, menetelmiä ja uutta tietoa"

 

*************************** 

 

14.5. KESKIAIKAISEN RUOAN ILTA (kevään viimeinen kuukausikokous)

OHJELMA:

Valmistamme pienryhmissä useamman ruokalajin aterian keskiaikaisten reseptien mukaan ja ruokailemme tunnelmallisesti yhteispöydässä. Illan aikana kuulemme myös aiheeseen liittyviä esitelmiä.

Keskiajan keittiö -kirjan julkaissut historiantutkija ja tietokirjailija FT Hannele Klemettilä puhuu aiheesta "Seafood in Medieval Kitchen". Mm. syömisen teologiaa tutkinut PhD Maiju Lehmijoki-Gardner pitää pöytäpuheen otsikolla "Medieval Collation with Modern Condiments". Tilaisuuteen osallistuu myös ulkomaisia vieraita ja se on siksi esitelmien osalta englanninkielinen.

Osallistumismaksu sisältää illallisen ja jälkiruoan lisäksi hieman viiniä / alkoholittoman vaihtoehdon. Ruokalistassa on huomioitu myös kasvissyöjät.

 

ILMOITTAUTUMINEN:

Lähetä sähköpostia osoitteeseen satu@lidman.fi. Mukaan kokkaamaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä 24 henkilöä ja muutama varasijoille. Jos et syö lihaa tai sinulla on vakavia allergioita (esim. pähkinä, kananmuna), kerrothan tästä ilmoittautumisen yhteydessä!

Saatuasi sähköpostitse varmistuksen, että mahdut mukaan, maksa osallistumismaksu 15 euroa tilille Nordea 202220-104485 (Satu Lidman). Kirjoitathan viitekenttään sanan "kokkaus". Maksun on näyttävä tilillä perjantaihin 2.5. mennessä. Maksettuasi on ilmoittautumisesi sitova.

Luomme tunnelmaa mm. kattamalla pöydän ja pukeutumalla keskiaikaiseen tyyliin. Tarkemmat ohjeet lähetetään osallistumismaksun maksaneille noin viikkoa ennen tilaisuutta sähköpostitse.

 

PAIKKA JA AIKATAULU:

Tilaisuus järjestetään Marttojen keittiö- ja juhlatilassa Haagassa (Kangaspellontie 7). Paikalle pääset parhaiten bussilla numero 14, jonka kyytiin voit hypätä esim. Kampin kauppakeskuksen edestä. Käännyttyään pois Mannerheimintieltä bussi ajaa Huopalahdentietä pitkin. Jää pois Vanhan Viertotien pysäkillä ennen Haagan liikenneympyrää, kävele pätkä Vanhaa Viertotietä pitkin ja käänny sitten oikealle Kangaspellontielle.

Odotamme sinua paikan päälle noin klo 16.30, jolloin aloitamme ruokien valmistamisen. Ruokailemme noin klo 19.30 ja tilaisuus päättyy noin klo 21.30.

 

Lisätty 03.01.2008, vanhentunut 15.05.2008

Takaisin