Uutisarkisto

Uusi keskiaika -projekti

Uusi keskiaika on keväällä 2012 käynnistetty hanke, jonka tavoitteena on päivittää kokonaiskuvaa Suomen keskiajasta.
 
Rahoitus projektin ensimmäiseksi vuodeksi saatiin Tieteellisten seurain valtuuskunnalta. Monitieteinen, kaikille avoin seminaaripäivä järjestetään perjantaina 1.2.2013 Helsingissä Tieteiden talolla.
 
Projektin nimi Uusi keskiaika tarkoittaa, että Suomen keskiajasta on nyt tarjolla monenlaista tuoretta tutkimustietoa. Tässä hankkeessa kerätään yhteen jo saavutettuja tuloksia ja kerrotaan eri alojen ajankohtaisista tutkimusaiheista. Uutta tutkimusta ei tässä projektissa tehdä, vaan tällä kertaa tutkijoiden tehtävänä on nostaa esiin alansa oleelliset oivallukset ja suuret kysymykset. Siten myös suuri yleisö näkee, kuinka keskiaikatutkimus uudistuu ja mikä tutkimuskirjallisuus on keskeisintä.
 
Uusi keskiaika -hanke ammentaa voimavaransa tieteellisestä huippututkimuksesta ja rajatuista erityisaiheista tuloksiaan julkaisevien tutkijoiden asiantuntemuksesta. Meidän tehtävänämme on keskittyä keskeisimpiin käsitteisiin ja ilmiöihin - tehdä keskiajasta entistä mielenkiintoisempaa eritaustaisille tiedon käyttäjille. Yksi tärkeä kohderyhmä ovat keskiajan tutkijat itse. Tiedämmekö ja ehdimmekö seurata, mitä toisilla aloilla tapahtuu?
 
Uusi keskiaika on mukana Dies medievales -konferenssissa 26.-27.10.2012 ja Tieteen päivillä 9.-13.1.2013.
 
Projektin oma päätapahtuma on Uusi keskiaika -seminaaripäivä 1.2.2013 Tieteiden talolla. Esitelmäkutsusta ja ohjelmasta tiedotetaan Glossan verkkosivuilla, useilla sähköpostilistoilla jne.
 
Projektin vastuuhenkilö Glossa ry:n hallituksessa on arkeologi Mervi Suhonen, sähköpostiosoite misuhone [at] gmail.com.
 
Tiivistelmä 28.11.2011 järjestetystä ideointi- ja keskustelutilaisuudesta: Glossae 4, 2011, sivut 22-23.
 
Suomen keskiajan kokonaiskuva - tutkijoiden yhteistyönä ja kaikkien käyttöön: Glossae 1, 2012, sivu 22.

Lisätty 16.05.2012, vanhentunut 31.12.2012

Takaisin