Uutisarkisto

Kesäretki Mankbyn keskiaikaisen kylätontin arkeologisille kaivauksille

Espoon Mankbyssä järjestetään arkeologiset kaivaukset jälleen tänä kesänä, ja Glossa ry järjestää paikalle retken perjantaina 7.6. klo 14.00. Retkelle osallistujilta perimme viiden euron osallistumismaksun, jolla katetaan opastus. Oppaanamme toimii Espoon kaupunginmuseon museolehtori (ts.) Jenni Siltainsuu, joka on itsekin osallistunut arkeologina kaivauksille. Retki on kaikille avoin, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Mankbyn kylä autioitui vuonna 1556, kun sen asukkaiden tuli muuttaa asuinpaikaltaan kuninkaan käskystä. Paikalle perustettiin Espoonkuninkaankartano ja kyläalue jäi lähes koskemattomaksi, kunnes se löydettiin uudelleen vuonna 2004 muinaisjäännösinventoinnin yhteydessä. Alueella on järjestetty kaivauksia vuodesta 2007 lähtien, ja sieltä on tähän mennessä löydetty noin kahdenkymmenen talon jäänteet. Tämän lisäksi paikalta on löytynyt muinaispelto, jossa on edelleen havaittavissa auranjäljet, ja keskiaikainen tieverkosto on säilynyt erinomaisesti.

Kokoonnumme Finns Folkhögskolan luona osoitteessa Finnsinmäki 4, Espoo. Paikalla on muutamia autopaikkoja. Julkisilla kulkuvälineillä paikan lähelle pääsee Espoon sisäisillä linjoilla 18 ja 65 sekä seutulinjalla 165N Kampista. Mikäli saavutte joukkoliikennettä käyttäen, suosittelemme saapumaan Helsingistä lähiliikenteen junalla Kauklahden asemalle ja vaihtamaan asemalla Espoon sisäiselle linjalle. Tarkemmat tiedot löydätte osoitteesta http://www.reittiopas.fi. Tarvittaessa lisätietoja antavat karolina.kouvola(at)helsinki.fi ja jenni.siltainsuu(at)espoo.fi. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätty 28.05.2013, vanhentunut 31.08.2013

Takaisin